söndag 18 november 2012

Väggdekoration

När man inte kan sova är det bättre att använda tiden till något nyttigare än att vrida och vända sig i sängen...så det blir ett blogginlägg så här kl 1 på natten :-)

Jag har en förkärlek för gamla bruksföremål som till exempel gamla verktyg...och då ska de verkligen vara gamla med mycket patina. Det spelar ingen roll om de är funktionsdugliga, det är utseendet och känslan av att de brukats väl som jag tycker om!

På vår Dalagård har jag hittat verktyg av alla de slag och en del av dem har jag tagit med hem...som den här stora sågen som hänger som en väggdekoration ovanför soffan i vårt allrum.

Den är säkert 1 meter lång, enkel i sin form och med härlig patina

Den såg lite kal och ensam ut på den stora väggen så jag pyntade den med en trollhasselkvist och några kakformar.

Kakformarna är dekorerade med pärlor och kristaller

....ett stilleben helt i min smak med gammalt trä, rostigt stål, naturmaterial och så lite "bling bling".

Jag gick länge och tittade på alla fina bokstäver och väggtexter som började komma för ganska många år sedan, men jag köpte ingenting förrän jag hittade de här bokstäverna som bildade ordet HOME

....de tyckte jag om...och tycker fortfarande om. De har den där rätta rustika formen som tilltalar mig och de samsas bra med den gamla sågen. Så kan det vara med vissa saker...att de tål att väntas på...tills det känns rätt.

Nä, vet ni vad...nu är det nog hög tid att försöka sova lite. Alexander kröp nyss till sängs....det betyder att klockan är mycket! Han brukar annars alltid vara den som är uppe längst....men idag blev det tydligen jag....så godnatt mina kära läsare. Önskar er alla en härlig söndag!



1 kommentar:

  1. Jag håller med, det är något alldeles speciellt med gammalt trä, oavsett vad det är för något :)
    Hälsningar från en annan nattuggla

    SvaraRadera