torsdag 1 november 2012

Rostigt rustikt

Nu fungerar vårt internet som det ska igen!
Det var vår smartbox som krånglade, men med bra bemötande och snabb hantering så har vi nu fått en ny. TACK Telia :-)

Idag är det 1:a november.
November tycker jag är den absolut tråkigaste månaden....mörk och gråkall med regn ena dagen och skrapa rutor på bilen andra dagen. I år tror jag ändå att den här månaden kommer att gå fort. Det är ju så mycket kul att fixa med till och i butiken nu när det ska vinterpyntas!

Jag boar in mig den här tiden. Vill ha det lite mörkare och mysigare hemma med tända ljus och goa varma filtar att svepa om mig.
Min fina fyndade byrå som jag ser varje dag när jag sitter här i soffan med bokföring, en inspirerande inredningstidning, en bra bok, en stickning eller med min käre make :-) har stylats om från sommarlätta saker till mer rostigt rustika
Där står nu den fina trådskålen som fick följa med hem från butiken. Den fick några gamla ljushållare på kanten
Bredvid den står en rostig behållare för fotogen eller dylikt. Den kommer från vår Dalagård, precis som det rostiga måttet
Den svarta boken är märkt med "Dolda Gnistor" och är en tändsticksask modell större, också från vår gård.

På andra sidan skålen placerade jag blommor som inte kommer att klara sig speciellt länge (det gäller cyklamen då. Den andra, "ärtor på tråd", är i plast så den klarar sig jättebra!) eftersom det egentligen är alldeles för mörkt där....men...precis som i badrummet vill jag ha levande växter och får njuta så länge de varar
Snart kan jag placera lökväxter där. En vit amaryllis och vita hyacinter nerbäddade i mossa...fina karameller i nysilverskålen...JA, det kommer att bli fint :-)

Den finaste rariteten på byrån är ändå den gamla registreringsskylten från en motorcykel

...den är jag riktigt förtjust i! Det var verkligen ett ÅÅÅÅÅHHHHH när jag hittade den i en gammal trasig zinkhink i ett av uthusen på vår gård.

Det har funnits många sådana skattgömmor på gården, men nu tror jag att jag gått igenom det mesta av sådana hinkar, lådor och högar.
Det finns säkert något som jag missat, men ni ska veta att mitt leende nått från öra till öra många gånger när jag plockat bland smutsiga saker och hittat något jag tyckt om.
Lyckligt har jag visat upp mina fynd för familjen...TITTA! Kan väl säga att deras överseende leende har gjort att jag förstått att de inte alltid delat min entusiasm.
Alexander brukar skaka på huvudet och kärvänligt säga -Mamma, mamma! vilket betyder ungefär....Du är inte riktigt klok, men jag tycker om dig ändå :-)

3 kommentarer:

  1. Vi har ju inte riktigt alltid samma smak du och jag, men lyckan över att hitta 'fynd', hur oansenliga dom än är i andras ögon, den delar vi exakt!
    En riktigt filtvarm kram till dig från mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kommentarer överflödiga :-)
      Var rädd om dig!
      KRAM!
      Birgitta

      Radera
  2. Tack för din trevliga hälsning hos mig!
    Ha en skön lördagskväll!
    Kamomilla

    SvaraRadera