fredag 5 oktober 2012

Design

Gamla vackra träbrädor sätter igång den kreativa designern i mig, men jag har noll tålamod när det gäller att snickra.
Det har sin naturliga förklaring i att jag inte har den kunskap som krävs för att det ska bli en bra slutprodukt och jag har heller inte tålamod att lära mig....så snickrandet överlåter jag gärna till andra som kan och tycker att sådant är roligt.

Som tur är så har jag hittat en person som gärna åtar sig att använda vårt gamla virke från Dalarna och omvandla det till vackra saker efter mina idéer.
Det är inte alla med snickeri som vill det eftersom de är rädda om sina maskiner och jag kan aldrig garantera att det inte finns någon dold spik i en bräda.

Vår äldsta son hade en spegelvägg i lägenheten han köpte för några år sedan. Typiskt IKEA med likadana speglar på rad. Den ville han inte ha kvar så "återvinningsmamma" tog hand om speglarna, placerade dem i garaget...och där blev de ståendes..fram tills vi startade butiken.
Nu hänger de återigen på väggen, med ny ram, i Butik Vitt och Brett

Våra gamla pardörrar speglar sig i det nyputsade glaset som är omringat av gamla brädor från Dalarna omgjorda till spegelram av min snickarkontakt.
Han var lite tveksam över den (som han tyckte) överdimensionerade ramen, men när jag strukit den tunt vit och hängt på min "logga" i form av en rostig metallbricka, en zinkbricka och ett hänge så medgav han att det blev en annorlunda spegel.
Jag tycker inte bara att den är annorlunda utan dessutom väldigt vacker på sitt egna robusta sätt!

Alla kanske inte har plats för en så stor spegel så jag beställde mindre speglar också....och de är om möjligt ännu charmigare än den stora
....och alla är unika. Det är brädorna som bestämmer tjocklek och struktur, ingen är den andra lik.

En stor spegel har redan fått ett nytt hem och köparen säger att hon fått en spegel med själ...ett riktigt gott betyg för en spegel från vår butik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar