måndag 22 oktober 2012

Badrum

När Västmanlands Nyheter skulle komma till oss passade jag på att ändra om från sommarinredning till höstinredning på vissa ställen.
Det är inte alltid jag stylar om efter säsong, men nu var det roligt att göra det.

I badrummet har det varit "sommarlätt" med vitt, glas och färska blommor på den underbara hyllan som jag fyndat på loppis
Nu ville jag ha det lite "mustigare" så det är bara de fina glasburkarna som fått vara kvar
....och nu samsas de med en rostig krona som fick följa med mig hem från butiken eftersom den inte riktigt höll måttet för försäljning med en lite sned spira och vinda bågar.

På hyllan placerade jag också en härligt frodig "plättar i luften". Tycker nästan synd om den eftersom jag vet att ljuset inte riktigt räcker till för att den ska må bra, men jag vill gärna ha något grönt på hyllan och får njuta av frodigheten så länge den varar
De vackra glasburkarna har jag fyndat på Stadsmissionens loppis. Tänkte jag skulle fylla dem med bomulls pads och sådant, men tyckte sen att det var finast att bara ha dem som de är
Vår badrumsinredning är annars inte det minsta gammaldags, romantisk eller nostalgisk utan mer modernt strikt med högblankt svart och valnöt
....men jag är inte rädd för stilbrytningar :-)
Röda detaljer står maken för. Jag vill hellre ha mörkt lila, eller mörkt grått, eller grårosa men någon gång måste han få bestämma....väl?

Badkaret har jag i omgångar funderat på att kasta ut, men så tänker jag på de vinterkvällar då jag varit frusen och kulen och tappat upp ett varmt bad med härligt doftande badskum, tänt ljus på handfatskanten och krupit ner och bara njutit.
Det händer tyvärr alldeles för sällan att jag gör det...men om vi inte har något badkar kan jag ju aldrig göra det...så badkaret är kvar :-)

Fönstret har fått en loppisfyndad gardin
....men jag är inte riktigt nöjd med upphängningen. Tror att jag ska sy ett upplägg i överkanten och sätta i en stång nertill så den hänger rakt och texten syns utan att skymma för mycket av ljuset.
Sådana små detaljer är egentligen helt oväsentliga, ändå kan jag reta mig på sådant!

Hjärtat är gjort av rostig ståltråd, naturell spoltråd, mossa och en kakform med prismor
De här hjärtana finns i två olika storlekar i butiken. De har grönt ullband istället för mossa, men de kommer med mossa också.
Tråden är inte samarbetsvillig och har man väl böjt den är det svårt att ändra den form som blivit. Därför är inget hjärta den andra lik.
Det här hjärtat tilltalade mig så det får hänga i vårt badrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar