fredag 28 september 2012

Saker med patina

Måndag...fredag, måndag....fredag. Vart tar dagarna däremellan vägen?!

Jag är i Butik Vitt och Brett på dagarna och på kvällarna försöker jag hinna (och orka) med att röja, rengöra och inreda i vårt hus. Det behövs verkligen!...och så har jag ett mål med det jag gör, men det ska jag berätta mer om lite längre fram.

Just nu håller jag på i vår gillestuga som blev ganska tom efter att vi hade flyttat alla samlade saker till butiken i Hallstahammar. Gillestugan var ett av mina lagerutrymmen.

Det vore ju enklast att bara ställa tillbaka undanstuvade möbler på samma plats som de stod förut, men det är inget roligt...det är ju nu det är läge att förändra! Tror inte att Bosse är av samma åsikt, men han fixar tålmodigt med sådant som jag ber om hjälp med....som att sätta upp det här vackra fönstret som vi hämtade från vår Dalagård


Jag tror att det har suttit på det gamla huset som revs på -70-talet. Huset var vitmålat med faluröda fönsterbågar och det här fönstret är falurött på andra sidan, men vackert ljusgrått på den här sidan


....och så har det ett så annorlunda beslag på kanten....en slags kopplingshake

.....så fint rostig :-)

Framför fönstret står, förutom de höga krukorna, några kannor som också är från Dalarna.
Jag kan bli så fånigt lyrisk över den här fina rostiga "looken"

....skrotsamlare Johansson...det är jag det :-)

Tänk så lyxigt att kunna åka till vår gård och plocka med sig sådant här!
Alla tycker nog inte att gamla gistna fönster är något att ha....kanske inte rostiga, buckliga bruksföremål heller....men jag får ett leende från öra till öra när jag ser dem och är sååå lycklig över förmånen att få äga dem!

3 kommentarer:

  1. Jag kan inte säga att jag precis älskar allt som är rostigt men saker som någon har använt för länge sedan är som att ta på och äga en bit historia och det ger mig en känsla av trygghet och en fortsättning.
    Ha en finfin ledig söndag och en orostig KRAM till dig från en gammal och rostig jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker egentligen om många olika material. Blankt silver kan vara lika fint som råstålets tarva yta, som lintygets grova struktur, som träets vackra ådring....och så rostens speciella skiftningar.
      Så om du är rostig är det väl därför jag tycker om dig :-)

      Kram i höstrusket!
      Birgitta

      Radera
    2. Jah, då fär väl du representera det silvriga vi gillar dåra'!
      .....gillar dig me'!
      Kram!

      Radera