lördag 30 juni 2012

Lokalen!

Sista dagen i juni månad....och jag har fått tillgång till lokalen som kommer att sluka en hel del tid och energi framöver...men som jag hoppas också kommer att ge oss mycket glädje!

Vår vana trogen så ger vi oss inte in i ett projekt som är fix och färdigt...nej, här startar vi från grunden och det är "total make over" som gäller :-)

Lokalen har potential till att bli så hemtrevlig och inbjudande som jag vill ha den, men vi har en del att göra innan vi har kommit dit. Så nu blir det ingen renovering på vår Dalagård och väldigt lite renovering hemma, istället lägger vi allt krut på Barnängsgatan i Hallstahammar tills det är klart att hälsa alla välkomna till "Butik Vitt och Brett"!

Det var en hel del funderande över vad butiken skulle heta, många bra namn är ju redan upptagna, så kom min make Bosse med förslaget Vitt och Brett. Vi "smakade" på det ett tag, la till Butik och då kändes det helt rätt.
Ordet Butik har en lite gammaldags charm, som den grund vi kommer att ha. Vitt och Brett syftar på att vi vill skapa en bredd av saker, från stort till smått, från saker för en billig penning till lite mer unika saker.
Roligt känns det....och spännande...och ibland lite pirrigt också!

Så här ser entrén ut idag


Trapporna är ett minus, men dem kan vi inte göra så mycket åt. Det är en källarlokal, men vi har ett skyltfönster och är väl synliga från gatan.
Stenläggningen på höger sida är mysig, men vi ska tillföra några sittplatser i södersolen och lite mer grönska än ogräset som växer mellan stenarna :-)

....och så har jag beställt en ny skylt som ska sitta ovanför fönstret.


Följ med in!


Så här ser det inte ut längre. Hallsta hem som äger lokalen har, på min begäran, rivit både den högra och den vänstra väggen.
De här korten tog jag när jag var och tittade på lokalen första gången och då bestod den av en entré + tre rum, kök och toalett med dusch.

Här är rummet du ser till höger på bilden ovanför


...långt, smalt och ganska mörkt....en utmaning att förändra....men jag har en idé och som tur är också en egen snickarmästare :-)

Rummet till vänster är mysigare



 ...här är det mer ljusinsläpp...fast väggen mitt emot fönstret är INTE vacker


 ...här ska vi snickra och måla!
Golven är mörkgröna överallt, som på förra bilden, inte som färgen ser ut här, gallkräkgrönt, uäääk :-)

Rakt fram från entrén finns det tredje rummet


....som har den här vackra väggen

Nä, den är inte vacker...inte någonstans! Värsta omklädningsrummet!!

Köket kommer man till om man går in genom dörren som finns i det rummet


...behövs lite....piff :-)

Till sist...rummet där jag kan "pudra näsan"

...eller fräscha upp mig från topp till tå, om det skulle behövas


Förstår ni att vi har liiiite"småpyssel" att göra?!

Kan inte låta bli att skratta när jag ser de här bilderna. Hur kan jag se potentialen i den här lokalen?!
Svar: Vet faktiskt inte, men jag tycker om lokalen, den har den yta jag sökt...och vi har en plan.
Jag ritar och bubblar ur mig idéer. Snickarmästare Bo är mer sansad, men vi känner varandra ganska bra efter snart 30 år under samma tak....det kommer att bli bra det här!

Jag hoppas att du vill följa oss på vår färd!

2 kommentarer:

  1. Åh,så spännande!Det är alltid kul med "före" bilder och det ska bli kul att få följa förvandlingen. Jag vet att du kommer att fixa till det så det blir något alldeles extra!
    Tur att ni är så händiga både du och Bosse!
    Väntar med spänning på fortsättningen...
    Allt gott till dig.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  2. Jag visste väl att det var en lokal med möjligheter. Annars hade jag ju förresten inte velat ha den själv en gång i tiden men det var nog bra att det blir du istället som kommer att husera där.
    Kram

    SvaraRadera