onsdag 27 juni 2012

En våg

Ibland hittar jag saker på loppis som är lite utöver det vanliga och som får mitt hjärta att slå ett extra slag av glädje.
Så var det när jag fick syn på den här gamla vågen...och jag tvekade inte en sekund över om jag skulle köpa den eller inte!

Den fanns på ett av mina favoritloppisar och eftersom loppisen är ganska stor och jag inte kunde ta vågen under armen bara så där (den är tung!) så var jag tvungen att leta reda på en säljare som kunde sätta en "såld" lapp på den.
Jag var så orolig att någon annan skulle hinna ta den före mig och blev inte lugn förrän såld lappen satt på och jag dessutom hade fått hjälp med att baxa den till kassan. Efter det kunde jag fortsätta min runda för att se om det fanns några fler fynd :-)

Jag har en hel hoper med gamla vikter, men de är i Dalarna så strykjärnen får tjänstgöra som tyngder tills vidare


Märkt är den

...och om jag förstår den här skylten rätt så fanns det regelverk och myndighetsutövning även när den här vågen var i tjänst

Undrar vilken typ av varor som vägdes på den. I min fantasi kan jag se ett butiksbiträde i vit rock väga upp mjöl och socker medan kunden väntar på andra sidan disken...kanske det var så...eller så har jag för livlig fantasi :-)

Den är inte överdådigt dekorerad på något sätt, men i väldigt bra skick

 ...och nu när jag äntligen har lyckats klura ut hur man tar skarpa närbilder med vår kamera (är urusel på att läsa bruksanvisningar! Testar och svär om vartannat tills jag lär mig på egen hand :-))...så tog jag detaljbilder från alla håll och kanter


....vågen blev väldokumenterad!

Och TITTA...när jag skulle göra det här blogginlägget hade bloggen fått sin tusende besökare

....SÅ ROLIGT!!!!
Om inte den här mätaren tickade på skulle det ju kännas ganska meningslöst att blogga. Den är ändå ett kvitto på att någon mer än jag tycker att det är kul med den här bloggen...så TACK alla ni som tittar in...jag uppskattar er....varenda en!!




3 kommentarer:

  1. Jättejättemycket grattis i efterskott!
    Vågen är vacker och din psalmodikon också. Jag har en cittra så vi kanske kan bli en duo? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kan vi bli en duo! Ska "bara" fixa sträng och stråke...och lära mig spela.
      Garanterar INTE att det kommer att låta bra :-)

      Kram på dig också!

      Radera
  2. Vilken jättefin våg du har hittat! Så kul när man hittar de där guldkornen som får hjärtat att klappa lite extra.
    Önskar dig en skön sommarhelg med massor av sol!
    Kram, kram Carina

    SvaraRadera